Workshop Tactical Breathing, Body- and Situational Awareness

Stress hantering, fysieke en mentale weerbaarheid en crisismanagement

Achtergrond

Voor, tijdens en na een inzet wordt er veel van hulpverleners verwacht. Dag in, dag uit kun je geconfronteerd worden met onverwachte en vaak traumatische gebeurtenissen. In de hulpverleningscultuur is het gewoon om door te pakken.
Toch kan je rugzak volraken, waardoor je niet meer helder kunt denken en voelen.

Inhoud

Deze vier uur durende training Tactical Breathing, Body- and Situational Awareness, wordt sinds juli 2017 door Christo Motz gegeven binnen de opleiding Situationele Commandovoering van het IFV.

In deze workshop leer je een aantal vaardigheden, zodat je je grenzen beter leert bewaken en je je veerkracht en zelf-redzaamheid versterkt. Ook leer je met behulp van eenvoudige ademhalingstechnieken je alertheid te vergroten. Dit is van essentieel belang om te voorkomen dat je in een incident meegezogen wordt en het (over-) zicht buiten en om je heen verliest. Daardoor vergroot je je eigen veiligheid en die van je collega’s. Niemand is namelijk onkwetsbaar. Het buddy-systeem vormt hierbij een cruciaal onderdeel.

Early Warning System voor de organisatie

Tevens fungeert deze workshop als een “Early Warning System”. Managers en beslissers binnen hulpverleningsorganisaties kunnen met behulp van de handvatten uit deze workshop burn-out en ziekteverzuim in hun organisatie voorkomen en verminderen. De inzetbaarheid en de slagkracht van het individu, het team en de organisatie worden verbeterd.

Doelgroepen:

(H)OvD-G, (H)OvD-P, (H)Ovd-B, CoPi, MT, QRT, duikteams, ploegen van Brandweer, Politie, GHOR, (SEH/IC) artsen, verpleegkundigen, Defensie, USAR, KNRM, Reddingsbrigade en BOA

Locatie:

bij opdrachtgever

Tijdsduur:

regulier vier uur en/of in overleg te bepalen

Data/tijdstippen:

in overleg

Max aantal Deelnemers:

twaalf

Prijsopgaaf op verzoek

Generic placeholder image

Generic placeholder image

Generic placeholder image

Wilt u meer informatie of aanmelden?

Graag adviseer en informeer ik u naar de mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen kan ik een vrijblijvende prijsopgaven maken.

Telefonisch contact

+31 6 361 445 04

Adres

Voorschoterlaan 168
3062 KW Rotterdam
Netherlands

E-mail

info@christomotz.com